Kapiteinshuis Pekela 

'Stap eens binnen in de 19de eeuw' is de toepasselijke slogan van museum Het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela en niet zonder reden. Wie er binnen stapt heeft het gevoel terug te gaan in de tijd. In de voorkamer bekruipt je het gevoel alsof de kapitein is opgestaan om even met zijn vrouw een wandelingetje te maken en elk moment terug kan komen om u zijn sterke verhalen te vertellen.


Wanneer ?

vooraf reserveren noodzakelijk

1 april t/m 31 oktober:
dinsdag & donderdag: 13.30 tot 16.30 uur
1e & 3e zondag van de maand: 13.30 tot 16.30 uur

Waar ?
Ds. S. Tjadenstraat C95 - 9663 RD Nieuwe Pekela, 0597-612372

WEB  -  INSTAGRAM  -  FACEBOOK  -  FOTO'S

Activiteiten

Dit jaar wilde het Kapiteinshuis haar 30-jarig bestaan groots vieren en uitpakken. Helaas stuurt de pandemie roet in het eten. Toch is er reden voor een feestje en dat vieren we met het uitbrengen van een boek met interviews.

Veertien Pekelders zijn geïnterviewd met de volgende uitgangspunten: ze moesten in Pekela geboren, getogen en gebleven zijn én rond de 80 jaar oud zijn. Het resultaat is gebundeld in een gebonden uitgave van 160 bladzijden met als titel: Pekelders Verhalen.

Met deze uitgave is het recente verleden van de gemeente Pekela uitgelicht en weergeven in geschreven tekst, veel kleurenfoto's én een 20-tal foto's van het agrarische leven in de jaren 50-60.

Een aanrader voor ieder die geïnteresseerd in de regionale geschiedenis én een ideaal decemberkado voor € 12,50.
Te bestellen via: secretariaat@kapiteinshuis.nl


Een aanrader voor ieder die geïnteresseerd in de regionale geschiedenis én een ideaal decemberkadi voor € 12,50. Te bestellen via: secretariaat@kapiteinshuis.nl
Een aanrader voor ieder die geïnteresseerd in de regionale geschiedenis én een ideaal decemberkadi voor € 12,50. Te bestellen via: secretariaat@kapiteinshuis.nl