ABEL TASMAN VAARKAART

Toeristische Themaroutes

Op www.tasmanroutes.nl vinden plezierschippers ook informatie over vaarwegen en aanlegplaatsen vanaf IJsselmeer, Randmeren, Gelderse IJssel en Duitsland. Tasmanroutes is tot stand gekomen met steun van de provincie Groningen in het kader van de de subsidieregeling Toeristische Themaroutes.

De Tasmanvaarkaart werd zaterdag 14 december 2019 gepresenteerd op de Historische Scheepswerf Wolthuis,

ABEL TASMAN VAARKAART

De provincie Groningen telt tien maritieme musea. De tweetalige Tasman vaarkaart wijst pleziervaarders de vaarweg naar Delfzijl, Groningen, Lauwersoog, Lutjegast, Nieuwe Pekela, Sappemeer, Termunterzijl, Veendam, Zoutkamp en Zuidhorn.

Behalve de vaarroutes laat de Tasmankaart (98 x 68 cm) plattegronden met aantrekkelijke aanlegplaatsen zien in karakteristieke steden. Wetenswaardigheden over historie, landschap, bezienswaardigheden en vaarroutes, kunnen van de bijbehorende website worden gedownload.

,,Bootjevaarders zoeken als zij aanleggen naar dezelfde authentiek beleving als andere toeristen'', zegt Leonard Teerling, lid van het regioteam van het Watersportverbond en de vaarverkenning ANWB. ,,Plezierschippers hebben namelijk ook allemaal fietsen aan boord.''

VAARTOERISTEN IN EIGEN REGIO

In zijn lezing met lichtbeelden bij de presentatie van de Tasmanvaarkaart, 14 december op de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer, gaat Teerling in op de rol van vaar- en waterrecreatie op de leefbaarheid in een regio. ,,Groningers zijn immers ook vaartoeristen in de eigen regio!''

De maritieme geschiedenis van vaarwegen en aanlegplaatsen in Groningen en de worsteling met het water kunnen worden herbeleefd op de Tasman vaarroutes en in de maritieme musea. Aanvullend daarop zijn er de fietsroutes in het landschap.